El temporal que afecta aquests dies la Comunitat Valenciana va deixar ahir registres històrics a la ciutat d'Alacant, que va viure la jornada d'estiu més plujosa en 160 anys, que va provocar el desallotjament de les seves cases de sis persones a Els Poblets i El Verger i va causar desperfectes a les platges de la província en plena temporada estival, de manera que els ajuntaments treballen per poder recuperar la normalitat el més aviat possible.

A la ciutat d'Alacant van caure 86,8 litres per metre quadrat i la major part d'aquesta precipitació es va registrar entre les 2 de la matinada i les 8 del matí. En només una hora, de dos quarts de quatre a dos quarts de cinc, es van acumular 41,2 litres per metre quadrat. Així, ha estat el dia més plujós des de 1859.

El portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Rubén del Campo, va explicar que aquesta situació es deu a una llengua d'aire fred que travessa la Península d'est a oest que s'ajunta amb la configuració actual de l'atmosfera, quelcom que afavoreix la formació de núvols de tempesta que amb aquest aire fred deixen importants quantitats de precipitació.