Gairebé 7.000 agents de la Guàrdia Civil, Policia Nacional i l'Ertzaintza garantiran la seguretat a Espanya durant la celebració de la cimera del G-7 a Biarritz (França), en un dispositiu en el qual, segons el ministre d'Interior, Fernando-Grande Marlaska «no hi ha cap improvisació». Interior no descarta la presència de radicals infiltrats que intentin desestabilitzar les manifestacions, en principi pacífiques, contra la cimera.

Grande-Marlaska va fer aquestes afirmacions durant la constitució del Cecor, el centre instal·lat a la Subdelegació del Govern a Guipúscoa, des del qual les autoritats coordinaran tot el dispositiu de seguretat organitzat amb motiu de la celebració de la reunió del G-7 a Biarritz entre demà i dilluns, a pocs quilòmetres d'Irun, on aquests dies diferents moviments socials desenvolupen també una «contracimera» paral·lela.

«S'ha preparat: hem col·laborat amb França en els últims mesos en diferents reunions a nivell dels ministeris d'Interior, i també hi ha un comitè permanent de seguiment entre el Ministeri d'Interior, la Secretària d'Estat de Seguretat i el Govern Basc», va detallar Grande-Marlaska.

Les cues de vehicles van arribar als vuit quilòmetres a la frontera d'Irun a només dos dies per a la celebració de la cimera, sense que per ara les retencions hagin superat les cues habituals d'altres anys durant aquestes mateixes dates.

En un altre ordre de coses, el president dels EUA, Donald Trump, es reunirà durant la cimera del G-7 a Biarritz amb els primers ministres britànic, Boris Johnson; canadenc, Justin Trudeau; japonès, Shinzo Abe, i indi, Narendra Modi. Trump també mantindrà trobades bilaterals a Biarritz amb el president francès, Emmanuel Macron, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, amb qui planeja parlar sobre com accelerar el creixement econòmic global i augmentar el comerç transatlàntic, van indicar fonts oficials nord-americanes.