Els metges van realitzar amb èxit tres «bypass» al rei Joan Carles en una intervenció quirúrgica «sense incidències», segons l'informe mèdic emès per l'Hospital Universitari Quirónsalud a Pozuelo de Alarcón (Madrid). En concret, a Joan Carles se li van realitzar tres «bypass» aortocoronaris en una operació que va durar diverses hores i que va finalitzar poc abans de les tres de la tarda.

«Com és habitual en aquest tipus de procediments, el pacient ha passat a la unitat de cures intensives per al control postquirúrgic», va afirmar Lucía Alonso, directora gerent de l'hospital. La intervenció va ser realitzada pel cap de servei de cirurgia cardíaca de l'hospital, Alberto Forteza Gil, i pel seu equip. El pròxim informe mèdic està previst que sigui emès avui, al voltant de les 12 del migdia, segons van informar fonts del centre hospitalari

El rei Felip VI i la seva mare, la reina Sofia, van arribar minuts abans de la una del migdia a l'hospital per esperar allà al final de la intervenció i ser informats directament pels metges.

Joan Carles, de 81 anys, va ingressar divendres a la nit al voltant de les deu de la nit a les instal·lacions mèdiques. «Em veureu a la sortida», va assegurar des del vehicle davant els periodistes. Aquesta operació estava programada des de principis de juny.

Una desena d'intervencions

Des de maig de 2010, quan li van extirpar un nòdul pulmonar, que va resultar benigne, el rei Joan Carles s'ha sotmès a més d'una desena d'operacions quirúrgiques, l'última de les quals va tenir lloc el 21 de novembre de 2013 perquè li substituïssin una pròtesi artificial al genoll dret. L'abril passat, al rei emèrit li van extirpar de forma preventiva una lesió cutània que tenia com a conseqüència de l'exposició al sol.