El rei Joan Carles evoluciona satisfactòriament de l'operació de cor a la qual va ser sotmès dissabte i, tot i que està despert, s'ha aixecat i ha començat a ingerir aliments, encara haurà de romandre en les properes hores a la unitat de cures intensives (UCI). El darrer informe mèdic sobre l'estat de salut del monarca després del triple bypass aortocoronari que se li va realitzar a l'Hospital Universitari Quirón Salud Madrid va ser llegit per la gerent d'aquest centre hospitalari, Lucía Alonso.

«El pacient està despert, amb situació neurològica normal, respirant espontàniament sense suport ventilatori i amb mínim suport vasoactiu», establia el text. A més, afegia que el Rei presenta «bon estat d'ànim, s'ha aixecat i ha començat a ingerir aliments».

No obstant això, durant les properes hores està previst que continuï el seu control postoperatori a l'UCI. El pròxim informe mèdic es facilitarà avui a les dotze del migdia.

El rei Joan Carles va ingressar la nit de divendres a l'hospital i va ser intervingut durant el matí i primera hora de la tarda d'ahir, una operació que tant La Zarzuela com l'hospital van informar que estava programada des del passat mes de juny, quan es va detectar la necessitat de realitzar-la durant una revisió mèdica periòdica. El monarca va rebre ahir la visita de la seva dona, la reina Sofía, i de Felip VI i la reina Letizia.