27 de agost de 2019
27.08.2019
Diari de Girona

Un jove espanyol provoca la cancel·lació de 130 vols en obrir una porta

El jove, que desorientat prémer un botó per obrir unes portes d'accés restringit, va ser detingut a l'aeroport de Múnich

27.08.2019 | 19:36
Un jove espanyol provoca la cancel·lació de 130 vols en obrir una porta

Un jove espanyol és el presumpte causant d'una alarma de seguretat a l'aeroport de Munic que ha portat a la cancel·lació de 130 vols, ha informat aquest dimarts la policia federal alemanya.

L'incident s'ha produït aquest matí, quan el jove, d'entre 20 i 25 anys, va arribar a l'aeròdrom muniquès, el segon amb més trànsit d'Alemanya, procedent de Bangkok, després d'unes vacances a Tailàndia, amb la intenció de connectar amb un altre vol que li havia de portar de tornada a Madrid.

Després de sortir de l'aparell el jove va parar en els serveis i en sortir, una mica desorientat en haver-se quedat despenjat del flux de viatgers que havien abandonat amb ell l'avió, va començar a caminar en sentit equivocat.

Llavors, segons relaten la cadena pública bavaresa "BR24" i el diari local "Merkur", el jove es va plantar davant d'unes portes que donen pas a la zona d'accés restringit a la qual només entren els viatgers que han passat pel control de seguretat i va prémer el botó per obrir-les.

L'alarma de seguretat va saltar a continuació. L'obertura de les portes significava que un passatger que provenia de fora de la zona Schengen s'havia saltat els controls i entrat a la zona de seguretat.

Part de les dues terminals de l'aeroport de Munic van ser a continuació desallotjades, seguint els protocols de seguretat. Tots els viatgers van haver d'abandonar les instal·lacions i tornar a entrar. El jove espanyol va ser poc després detingut.

L'alarma va obligar a cancel·lar desenes de vols des del primer moment i la normalitat en la secció de facturació no es va recuperar fins passades diverses hores.

El jove, que ha estat interrogat per les forces de seguretat, s'enfronta ara a conseqüències penals. Segons la policia federal, l'espanyol es troba "horroritzat" per l'alarma que ha causat.

Aquest dimarts estaven previstes unes 1.200 sortides i arribades a l'aeroport de Munic, el que implica un flux total de passatgers de 120.000 persones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook