29 de agost de 2019
29.08.2019
Diari de Girona

Detingut a Alacant un presumpte col·laborador de Daesh fugit d'Alemanya

L'arrestat, un marroquí de 25 anys, participava en una estructura de falsificació i suport logístic

29.08.2019 | 11:38
Imatge de l'operació.

La Policia Nacional ha detingut a Elda (Alacant) un presumpte col·laborador de Daesh reclamat per Alemanya, un marroquí de 25 anys que suposadament integrava la cèl·lula de l'aparell d'exterior de l'organització terrorista.

La detenció s'ha materialitzat en compliment d'una ordre europea de detenció i entrega (OEDE) emesa per Alemanya, d'on suposadament va fugir el sospitós el 2017 després de la desarticulació per part de les autoritats germàniques d'una estructura de falsificació i suport logístic al Daesh.

Les investigacions van començar el 2016, quan els agents de la Policia espanyola van seguir la pista d'una estructura de l'aparell exterior de l'organització terrorista que operava a Europa amb l'objectiu de reclutar nous integrants i planejar atemptats en aquest continent.

De fet, els membres operatius de la trama van planejar un atemptat amb un fusell Kalashnikov l'1 de desembre d'aquest any a París, tot i que van fracassar per l'acció policial.

En aquesta operació, els investigadors van identificar a tres persones integrants de l'estructura exterior de Daesh que operava a Alemanya i donava suport logístic i documentació falsa a altres terroristes per al seu ús en els desplaçaments per Europa.

En 2017, la policia alemanya en va detenir dos d'ells, però E.M.A. va aconseguir escapar i va intentar ocultar-se en diversos països fins a recalar a Espanya, on va entrar de forma il·legal.

El seu propòsit era quedar-se a Espanya de forma permanent i passar inadvertit, de manera que prenia moltes mesures de seguretat, però finalment va ser arrestat.

Al sospitós se li atribueixen delictes de falsedat documental, frau fiscal i estafa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook