La justícia escocesa ha descartat aturar cautelarment la suspensió del parlament britànic impulsada pel primer ministre Boris Johnson a l'espera d'una vista judicial el 3 de setembre. El jutge encarregat del cas, Lord Doherty, no ha acceptat la petició de mesures cautelars contra la decisió de Johnson perquè creu que encara hi ha temps per fer una audiència completa abans que es faci efectiva la paralització parlamentària. Si bé en un primer moment s'havia convocat aquesta pel 6 de setembre, finalment s'ha avançat al pròxim dimarts a petició dels advocats. A banda del cas als jutjats d'Escòcia, hi ha en paral·lel dos intents judicials més per aturar la suspensió parlamentària, un a Belfast, a Irlanda del Nord, i l'altre a Londres. Tots dos encara estan sent estudiats per les instàncies corresponents.

L'anunci de la suspensió parlamentària de dimecres ha generat crítiques i protestes arreu del Regne Unit.

L'oposició acusa el líder conservador Boris Johnson de voler silenciar la cambra en un moment clau de les negociacions del Brexit i obstaculitzar un possible rebuig parlamentari a una sortida de la UE sense acord.

Reaccions

Una portaveu del govern de Johnson ha celebrat el rebuig de les mesures cautelars i ha reiterat que amb la suspensió del parlament no s'impedirà als diputats "l'escrutini" sobre el Brexit.

Per la seva banda, La diputada del Partit Nacional Escocès i una de les impulsores de la iniciativa, Joanna Cherry, creu que Johnson hauria d'explicar al tribunal les raons de la suspensió "en vista dels comentaris" del seu ministre de defensa que "indicaven" que el seu propòsit és esquivar una majoria parlamentària contrària a un Brexit sense acord.