02 de setembre de 2019
02.09.2019
Diari de Girona

Almenys 5 ferits greus en les manifestacions de Hong Kong

Les protestes provoquen la suspensió del servei de metro que connecta la ciutat semiautònoma amb l'aeroport

02.09.2019 | 00:40
Els manifestants van provocar el caos al metro.

Almenys cinc persones romanen en estat greu després dels enfrontaments de la nit de dissabte entre alguns manifestants violents i la policia a Hong Kong. Dissabte a la nit van ser hospitalitzades 31 persones, de les quals 18 van ser ràpidament donades d'alta, mentre que altres 8 continuen rebent tractament mèdic, encara que romanen estables.

Una càrrega policial a l'estació de Prince Edward va causar diversos ferits, mentre que agents de paisà van realitzar diversos trets d'advertència a l'aire a Victoria Park. La policia i els manifestants es van enfrontar a diversos punts de la ciutat semiautònoma en un dia en què milers de persones van desafiar la prohibició policial de manifestar-se en el cinquè aniversari de la decisió de les autoritats xineses de no permetre el sufragi universal i lliure per elegir el cap del Govern de Hong Kong, germen de la Revolució dels Paraigües.

Les manifestacions es van centrar a l'aeroport, que ja van aconseguir bloquejar a mitjans d'agost, limitant-se a interrompre el transport rumb a les terminals amb l'objectiu d'ofegar el seu trànsit. Ho van aconseguir en el cas de la línia de metro que connecta la ciutat amb l'aeroport, el servei de la qual va suspendre l'empresa gestora, MTR, després de divulgar-se unes imatges en què diverses persones pintaven amb aerosol l'estació i intentaven trencar les màquines expenedores de bitllets.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook