La titular del jutjat d'instrucció número 10 de Barcelona, Miriam de Rosa, va arxivar les diligències prèvies que va incoar contra el cardenal arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, per la denúncia d'un excapellà expulsat del sacerdoci que l'acusava de falsedat en document privat i injúries. Omella va declarar davant la jutge el passat 12 de juliol i va aportar la documentació de la tramitació de l'expulsió del sacerdot Miguel A.B., que va ser apartat de l'Església per trencar presumptament el celibat i haver tingut un fill, extrems que ell nega.

A l'acte d'arxiu de les diligències prèvies, la jutge afirma que després de la documental i les actuacions, «contràriament al que s'afirma en l'escrit de querella, el querellat senyor Omella no va tenir cap intervenció oficial en el procediment canònic que es va seguir contra el querellant i que va finalitzar amb la imposició de la pena de dimissió de l'estat clerical». Segons la jutge, Omella «ni el va promoure, ni el va iniciar, ni va participar processalment en el mateix de cap manera ni va prendre part de la decisió final».

La jutge considera «un fet indiscutible que el querellant va sol·licitar al querellat que enviés documents a la Congregació per al Clergat a Roma que ell havia redactat en la seva defensa i contràriament al que s'afirma en la querella, documentalment s'ha acreditat que el senyor Omella així ho va dur a terme». La jutge afirma que «no consta amb quina acció el querellat va incórrer en delicte d'injúries o tracte degradant».