Jo Johnson, germà del primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, va presentar la seva dimissió com a diputat i com a secretari d'Estat d'Universitats en anteposar l'«interès nacional» a la «lleialtat familiar», segons va explicar. «Ha estat un honor representar Orpington durant nou anys i exercir de secretari d'Estat al costat de tres primers ministres», va assegurar Jo Johnson al seu perfil de Twitter.

Durant aquest temps, «m'he debatut entre la lleialtat familiar i l'interès nacional», va dir. «És una tensió insalvable i és el moment que altres assumeixin el meu paper de diputat i secretari d'Estat», va afegir el germà de l'actual primer ministre, sense al·ludir directament als motius exactes de la seva decisió.

La renúncia, no obstant això, s'emmarca dins del debat que s'ha obert al Regne Unit pel procés de sortida del país de la Unió Europea, especialment després del conflicte obert entre l'Executiu i la Cambra dels Comuns arran d'un possible Brexit sense acord i de la convocatòria d'eleccions parlamentàries anticipades.

Jo Johnson aguditza així la disputa interna d'una família que ja havia evidenciat les sevees diferències amb Rachel Johnson, que aquest any es va unir al partit Change UK per fer campanya en contra del Brexit durant les eleccions europees.

El primer ministre britànic tornarà a demanar el suport del Parlament per convocar unes eleccions anticipades dilluns que ve, va avançar el líder conservador a la Cambra dels Comuns, Jacob Rees-Mogg. Un primer intent d'avançament electoral va ser frustrat dimecres pels diputats de l'oposició, que rebutgen acceptar la crida a les urnes del primer ministre fins que la llei per frenar un Brexit sense acord hagi superat tots els tràmits parlamentaris.

Paral·lelament, Johnson va assegurar que abans de demanar a la UE una nova pròrroga del Brexit, preferiria «estar mort en una cuneta». El primer ministre va confirmar així que no anirà a Brussel·les per demanar un altre ajornament.