El primer ministre en funcions d'Israel, Benjamin Netanyahu, va prometre l'annexió de la Vall del Jordà, a la Cisjordània ocupada, si és reelegit en els comicis de la propera setmana. «Un lloc al qual es pot aplicar la sobirania israeliana immediatament després de les eleccions és la Vall del Jordà», va dir Netanyahu en una roda de premsa organitzada pel seu partit, el dretà Likud, que va avançar que es faria un «anunci impactant».

El cap del Govern va assegurar que el pla de pau amb els palestins que preparen els Estats Units es presentarà dies després dels comicis i va demanar a l'electorat israelià el seu suport per liderar unes negociacions en què buscarà annexionar assentaments jueus de la Cisjordània ocupada.

Netanyahu va fer aquestes declaracions en un discurs interpretat com a part de la seva campanya, a set dies de la cita electoral, en el qual es va referir a l'anomenat Acord del Segle de l'Administració nord-americana de Donald Trump «com una oportunitat històrica».

Va fer referència a la seva experiència política i va demanar un «clar mandat», emanat de les urnes, per aplicar la sobirania israeliana als assentaments jueus del territori palestí, «amb la màxima cooperació dels Estats Units».

D'altra banda, les alarmes antiaèries per dos coets llançats des de Gaza cap a comunitats israelianes de la seva perifèria van obligar a interrompre un acte de campanya de Netanyafu a la zona.