Ana Julia Quezada, l'autora confessa de l'assassinat del nen Gabriel Cruz, es va posar en el punt de mira de la Guàrdia Civil en voler inculpar l'exparella amb la qual havia arribat a la província d'Almeria des de Burgos, col·locant una samarreta a les proximitats de la seva casa o indicant que «odiava els nens». Així ho van assegurar diversos comandaments de la Guàrdia Civil, que consideren la suposada troballa de la peça de roba com el punt d'inflexió en la investigació. Entre ells, el capità José María Zalvide, cap de la Policia Judicial de la Comandància d'Almeria, que va obrir les declaracions d'ahir i es va fer càrrec d'aquest cas «d'alt risc» des del primer moment.

«El 3 de març, estranyament, va aparèixer en una zona en què prèviament ja s'havia buscat la samarreta, trobada per la posteriorment detinguda i que era de l'infant. Hi havia contradiccions perquè ella va dir que va vestir el nen i l'àvia va dir que no, que no reconeixia la peça», va relatar.

Això va fer «prioritzar la investigació» sobre Quezada, encara que no es van tancar altres línies, tot i que hi va haver altres elements estranys com que perdés el mòbil dues vegades, una el dia 2 de març durant una batuda, i un altre el dia 3 a Vícar. «El telèfon va desaparèixer misteriosament del vehicle en què anava. Ens va cridar l'atenció», va apuntar.

Així mateix, el comandament policial va destacar que també els va fer sospitar el fet que assenyalés la seva exparella de Burgos durant una batuda en un lloc que no es trobava en una «zona de pas», com per implicar-lo directament en l'assassinat.