La Guàrdia Civil considera que Ana Julia Quezada, única acusada per la mort de Gabriel Cruz, va voler cobrar la recompensa que els pares del nen oferien després de la seva desaparició, segons va declarar el comandant Montero de la Unitat Central operativa (UCO). «Sembla una persona a qui li agradaven els diners» i, a més de l'assassinat de l'infant, «no sabem si buscava cobrar uns diners. És macabre però sembla que per aquí anava la cosa», va explicar el comandant davant el jurat popular que enjudicia l'acusada, en una jornada en què després de múltiples renúncies, van declarar en qualitat de testimonis-pèrits 14 guàrdies civils.

«Va ser una investigació molt dura perquè buscàvem un nen viu, no es va plantejar com un homicidi. Si hagués estat així, no s'haurien emprat tantíssims recursos com en aquesta investigació», va afegir el comandant, que en aquell moment estava a càrrec de la Secció d'Homicidis, Segrestos i Extorsions de la UCO. Després d'afirmar que «poques investigacions» com la recerca de Gabriel Cruz han tingut tants recursos, el comandant va assenyalar durant la quarta sessió del judici que van ser dies «molt intensos» i amb torns de «gairebé 24 hores».

Per part seva, Patricia Ramírez, la mare de Gabriel, va sol·licitar que s'«actuï urgentment en l'adopció d'un pacte d'Estat que prohibeixi expressament emetre els continguts relatius a com va morir» el seu petit i «què li van fer». Ramírez considera que s'està «desobeint de manera clara i expressa totes les recomanacions que s'han fet per evitar aquest circ mediàtic».