Les dues persones que han mort aquest dijous a Caudete (Albacete). Els seus cossos han estat localitzats a l'interior d'un vehicle que estava bolcat en una zona inaccessible per l'acumulació d'aigua a causa de les pluges caigudes en les últimes hores en aquesta zona de la província eren germans i no matrimoni com s'ha informat en un primer moment. Les dues víctimes són veïnes de Caudete i ell tenia 61 anys i ella 51.

A més, l'abundant pluja que ha caigut durant la nit a la província d'Albacete, on s'ha activat el Pla Específic pel Risc per fenòmens meteorològics adversos (Meteocam) en fase d'alerta, ha causat vuit incidents i ha obligat a tallar l'autovia A-31 a l'altura d'Almansa en ambdós sentits.

D'altra banda, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries ha informat en el seu perfil de la xarxa social Twitter que la circulació a la línia Albacete-Múrcia es troba interrompuda entre les estacions d'Agramón i Cieza per condicions meteorològiques adverses. La circulació de trens també s'ha vist afectada entre les estacions de Callosa del Segura i Oriola, pertanyents a la línia Múrcia-Alacant.

La gota freda que assota el sud-est peninsular, amb pluges de més de 300 litres per metre quadrat, ha provocat el desbordament de diversos rius, centenars de milers d'alumnes sense classe a Múrcia, València i Alacant, talls a l'A-31 entre Albacete i Alacant i la interrupció del trànsit ferroviari a la zona.