El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha informat d'aquest rescat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres en què ha comparegut per presentar l'informe. Fonts d'Interior han afegit que el cotxe estava cobert per aigua i fang en una rambla al quilòmetre 50 de l'A-92, al seu pas per la citada localitat granadina.

En el seu interior, d'acord amb la mateixa font, hi ha almenys una persona morta, a l'espera que acabi el treball de rescat. Es tracta de la quarta víctima mortal causada pel temporal que castiga al sud-est espanyol, dues d'elles a Caudete (Albacete) i una altra més aquesta matinada a Almeria.

Una persona ha mort a primera hora d'aquest divendres a Almeria en un vehicle atrapat en un túnel inundat per una important tromba d'aigua caiguda en escassos minuts, segons ha confirmat l'Ajuntament de la capital en les xarxes socials.

En concret, l'Ajuntament informa al seu compte de Twitter de que la Policia Local "confirma una víctima mortal a un vehicle que es va anticipar a l'abalisat de seguretat del túnel davant de l'hotel Tryp, negat per la gran quantitat d'aigua caiguda en pocs minuts".

Es tracta de la tercera víctima mortal pel temporal dels últims dies al sud-est d'Espanya després de la mort aquest dijous de dos germans després de ser arrossegats en el seu cotxe per l'aigua a Caudete (Albacete).

Moren dues persones en una zona inundada a Albacete

La Guàrdia Civil va confirmar ahir la mort de dues persones que es trobaven a l'interior d'un vehicle que va bolcar en una zona inaccessible per l'acumulació d'aigua a Caudete (Albacete), segons va informar el 112 de Castella-la Manxa.

Les dues persones eren germans i veïns del municipi, segons van informar a Europa Press fonts de la delegació del Govern central a Castella-la Manxa. Ell tenia 61 anys i, ella, 51.

La Dana portarà avui fins a 200 litres per metre quadrat

La Dana (Depressió aïllada en nivells alts) es mantindrà avui en risc Màxim al mediterrani -concretament, a Múrcia, Alacant, València i Almeria-, per pluges torrencials que podran acumular fins a 200 litres per metre quadrat i deixarà pluges fortes dissabte al centri peninsular, segons la Predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

D'acord amb les dades facilitades per l'Aemet, el municipi més afectat dimecres per les pluges va ser Sagunt (València) amb 98 litres per metre quadrat, seguit d'Escorca (Illes Balears amb 87,8 litres per metre quadrat).

Aquestes xifres van ser superades ahir a Ontinyent (València) on s'han acumulat 283 litres per metre quadrat, segons les dades recollides a la 1 del migdia per l'Aemet. Els altres punts amb més precipitacions van ser Molina de Segura (Múrcia), amb 162 litres per metre quadrat; Almansa (Albacete), amb 143 litres per metre quadrat; Fontanars dels Alforins (València), amb 136 litres per metre quadrat, i Pego (Alacant), amb 108 litres per metre quadrat.

Actualment, la Dana, segons va indicar a Europa Press el cap de l'àrea de predicció operativa de l'Aemet, Jaime Rey, està situada sobre el sud-est peninsular i el nord d'Àfrica.

L'Aemet preveu que avui el sud-est d'Aragó, Andalusia oriental i Eivissa també continuaran amb ruixats i tempestes molt fortes, tot i que en menys mesura que a l'àrea mediterrània.

Demà, les precipitacions remetran a l'àrea mediterrània, encara que la inestabilitat es traslladarà cap a l'interior peninsular, i punts com Madrid o Guadalajara estaran en risc groc per pluges fortes i tempestes.

Les temperatures aniran en descens aquest avui als punts afectats per la gota freda. A Madrid, per exemple, els termòmetres rondaran els 20 graus, encara que a la vall de l'Ebre i Andalusia les màximes assoliran els 30 graus.