El primer ministre britànic, Boris Johnson, es va mostrar «moderadament optimista» davant de la possibilitat d'arribar a un acord per al Brexit amb Brussel·les, en vigílies de la seva trobada amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker. Segons va confirmar Downing Street -la residència oficial de Johnson-, tots dos polítics es reuniran dilluns a Luxemburg per primera vegada des que el líder tory va assumir el juliol passat les regnes de l'Executiu, a mes i mig perquè el 31 d'octubre es compleixi la data prevista de desconnexió del Regne Unit dels Vint-i-set.

Durant aquest viatge, el primer ministre té a més prevista una altra trobada amb el seu homòleg luxemburguès, Xavier Bettel, en què la sortida britànica de la Unió Europea centrarà l'agenda. En els últims dies, Johnson ha fet més palesa la seva voluntat de treballar per a un Brexit consensuat, com va assegurar durant un discurs a la ciutat anglesa de Rotherham, on va ser escridassat per un dels congregats per la seva polèmica decisió de suspendre el Parlament . «Estem treballant moltíssim. Hem realitzat bastants progressos i veurem on arribem dilluns», va afirmar el polític.

Encara que sembla més optimista sobre un possible pacte amb els Vint-i-set, Johnson va advertir al mateix temps que «no importa el que passi», el país «sortirà» del bloc a la data pactada. «Sens dubte, ningú em dissuadirà del nostre objectiu d'abandonar la UE el 31 d'octubre. Crec que la gent d'aquest país vol que executem el Brexit», va afirmar.

Per part seva, el president de la Cambra dels Comuns, John Bercow, va prometre «creativitat» per garantir que el primer ministre no vulnera la llei que impedeix un Brexit sense acord el proper 31 d'octubre i que reclama una pròrroga fins el 31 de gener de 2020 si no hi ha cap pacte ratificat. Bercow va considerar «sorprenent» que l'Executiu insinuï la possibilitat de no acatar la llei aprovada al Parlament abans de la suspensió d'activitats.