El president nord-americà, Donald Trump, va confirmar ahir que Hamza bin Laden, fill del fundador d'Al-Qaeda, va morir en una operació antiterrorista d'Estats Units a la zona de l'Afganistan i el Pakistan, sense oferir més detalls.

«La pèrdua de Hamza bin Laden no només priva Al-Qaeda d'importants capacitats de lideratge i la simbòlica connexió amb el seu pare (Ossama bin Laden), sinó que llasta importants activitats operatives de l'organització terrorista», va defensar Trump en un comunicat.

Segons el president, el fill de Bin Laden era «responsable de planificació i tractar amb diversos grups terroristes». El mandatari va confirmar així la informació publicada a finals de juliol per diversos mitjans nord-americans, tot i que encara segueix sense estar clar el moment en què es va produir la seva mort ni el lloc exacte.

La zona fronterera entre l'Afganistan i el Pakistan és considerada el principal refugi d'Al-Qaeda i es creu que també s'hi trobaria el líder actual de l'organització, l'egipci Ayman al Zawahiri, que precisament va reaparèixer aquesta setmana amb un missatge amb motiu dels atemptats de l'11-S.

El Departament d'Estat havia anunciat el passat 1 de març una recompensa de fins a un milió de dòlars per informacions que permetessin la captura de Hamza bin Laden. Segons ha sostingut, podria estar ascendint en l'escalafó com a nou líder d'Al-Qaeda després de la publicació de vídeos i àudios a internet en els quals crida els seus seguidors a dur a terme atacs contra els Estats Units i els seus aliats occidentals.

La filla de Mohamed Atta

El fill de Bin Laden va contreure matrimoni l'agost de 2018 amb la filla de Mohamed Atta, el principal segrestador dels atacs terroristes de l'11 de setembre de 2001. Atta va ser el pilot del vol 11 d'American Airlines, que va impactar a la Torre Nord del World Trade Center com a part dels atemptats.

Hamza bin Laden és el fill d'una de les tres esposes supervivents d'Ossama bin Laden, Jairia Sabar, que vivia amb el seu marit en un complex a Abbottabad, al Pakistan, que va morir tirotejat durant una operació militar nord-americana el maig de 2011.