La consellera de Transparència i Participació de Múrcia, Beatriz Ballesteros, va cessar el director general de Seguretat Ciutadana i Emergències, Pablo Ruiz Palacios, després de publicar-se que divendres passat es trobava al teatre assistint a la representació de La teranyina d'Agatha Christie durant l'episodi de gota freda a l'autonomia.

El portaveu del PSRM-PSOE, Francisco Lucas, i la diputada autonòmica de Podem Maria Giménez van demanar el seu cessament immediat, el primer en considerar irresponsable acudir a una obra teatral en moments tan durs i la segona en veure inexcusable que el màxim responsable de coordinar la seguretat i les emergències estigui al teatre en ple episodi de pluges torrencials. Ruiz Palacios s'havia negat a dimitir perquè va assegurar que tenia la consciència molt tranquil·la i la convicció que no havia fet res dolent.

D'altra banda, la troballa del cadàver de l'holandès de 66 anys que estava desaparegut des de diumenge a Dolores (Alacant) va elevar a set el nombre de víctimes mortals causades per la DANA (depressió aïllada en nivells alts), que a més ha causat importants danys materials que estan començant a avaluar-se.

L'home va ser trobat cap a tres quarts d'una del migdia al costat del canal de la Reina del terme municipal de Sant Fulgenci, a Alacant, per un voluntari de Protecció Civil, que va donar avís al dispositiu de recerca de l'holandès, format per bussos i un helicòpter de la Guàrdia Civil. Aquesta és la setena víctima mortal de l'actual episodi de gota freda, tres d'elles a la Comunitat Valenciana.

Mentre prossegueixen les tasques de neteja i els veïns s'afanyen a recuperar la normalitat, el Consorci de Compensació d'Assegurances (CCS) ha fet comptes i ja ha anunciat que pagarà almenys 190 milions d'euros en indemnitzacions pels sinistres causats per la gota freda .