18 de setembre de 2019
18.09.2019
Diari de Girona

El director d'Emergències murcià, destituït per anar al teatre durant la gota freda

Troben el cadàver de l'home holandès de 66 anys que es trobava desaparegut des de diumenge a Alacant

18.09.2019 | 00:06
El director d'Emergències murcià, destituït per anar al teatre durant la gota freda

La consellera de Transparència i Participació de Múrcia, Beatriz Ballesteros, va cessar el director general de Seguretat Ciutadana i Emergències, Pablo Ruiz Palacios, després de publicar-se que divendres passat es trobava al teatre assistint a la representació de La teranyina d'Agatha Christie durant l'episodi de gota freda a l'autonomia.

El portaveu del PSRM-PSOE, Francisco Lucas, i la diputada autonòmica de Podem Maria Giménez van demanar el seu cessament immediat, el primer en considerar irresponsable acudir a una obra teatral en moments tan durs i la segona en veure inexcusable que el màxim responsable de coordinar la seguretat i les emergències estigui al teatre en ple episodi de pluges torrencials. Ruiz Palacios s'havia negat a dimitir perquè va assegurar que tenia la consciència molt tranquil·la i la convicció que no havia fet res dolent.

D'altra banda, la troballa del cadàver de l'holandès de 66 anys que estava desaparegut des de diumenge a Dolores (Alacant) va elevar a set el nombre de víctimes mortals causades per la DANA (depressió aïllada en nivells alts), que a més ha causat importants danys materials que estan començant a avaluar-se.

L'home va ser trobat cap a tres quarts d'una del migdia al costat del canal de la Reina del terme municipal de Sant Fulgenci, a Alacant, per un voluntari de Protecció Civil, que va donar avís al dispositiu de recerca de l'holandès, format per bussos i un helicòpter de la Guàrdia Civil.    Aquesta és la setena víctima mortal de l'actual episodi de gota freda, tres d'elles a la Comunitat Valenciana.

    Mentre prossegueixen les tasques de neteja i els veïns s'afanyen a recuperar la normalitat, el Consorci de Compensació d'Assegurances (CCS) ha fet comptes i ja ha anunciat que pagarà almenys 190 milions d'euros en indemnitzacions pels sinistres causats per la gota freda .

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook