El president de Ciutadans, Albert Rivera, es va comprometre a que si suma amb el PP una majoria en les eleccions del 10 de novembre, encara que sigui només per un escó més, hi haurà govern en un mes. «A tots els espanyols els dic amb humilitat que formaré govern en un mes i que ni els ministeris ni els noms dels ministres seran un obstacle», va assegurar.

Sobre l'estratègia electoral de la propera campanya, Rivera no va aclarir si l'Executiva de Cs decidirà mantenir el veto a Pedro Sánchez, però sí que va rebaixar el to després del moviment del dilluns cap a l'abstenció condicionada i va deixar clar que cal «treballar per reconstruir ponts, siguin de dretes o d'esquerres». Ciutadans, va destacar, se centrarà aquesta campanya en aconseguir que hi hagi un govern «liderat pel centre i el constitucionalisme» i es va mostrat convençut que el liberalisme «anirà a les eleccions amb més força».

Per part seva, la portaveu adjunta de Unides Podem al Congrés, Ione Belarra, va acusar el PSOE d'haver perdut el temps durant cinc mesos «sense negociar res amb ningú» per tirar endavant la investidura de Sánchez, i va afegir que només al final s'han mogut per enviar una carta «al seu estimat Rivera». «Molta gent pot pensar que estan on volien», va assegurar. Belarra es va dirigir a la vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, assenyalant que el PSOE volia anar a unes eleccions perquè «els seus gurus comunicatius» diuen que o bé arrossegaran uns pocs escons, o bé acabaran per «estovar» Rivera «perquè compleixi el seu paper i pacti definitivament».

Paral·lelament, el líder del PP, Pablo Casado, va denunciar la «incapacitat» de Sánchez per poder arribar a acords i ser investit president, i li va advertir que les eleccions «les carrega el diable». El president dels populars va criticar que Sánchez no hagi buscat acords amb «cap partit» de la cambra i hagi tractat l'oposició amb la seva «habitual supèrbia». Així, va dir que s'ha «instrumentalitzat les institucions de forma grollera».