El jurat popular va declarar Ana Julia Quezada culpable de l'assassinat amb traïdoria del nen Gabriel Cruz, delicte pel qual la magistrada Alejandra Dodero, que va presidir la vista que l'ha jutjat des del passat 9 de setembre, podrà condemnar-la a presó permanent revisable com demanaven les acusacions.

Les set dones i dos homes del jurat la van declarar també culpable per unanimitat, com en tots els punts del seu veredicte, de sengles delictes de lesions psíquiques i el mateix nombre contra la integritat moral a Ángel Cruz i Patricia Ramírez, pares del menor mort el 27 febrer de 2018 a Níjar (Almeria).

Després de conèixer el veredicte, la mare va afirmar que s'ha fet «justícia» per al seu fill i va sol·licitar que «mai més es parli d'aquesta dona perquè això serà fer-li memòria a Gabriel». Per la seva banda, el pare, que era parella de l'acusada en el moment dels fets, va manifestar que «avui se li ha fet justícia a Gabriel i s'ha aconseguit que aquesta dona no li faci mal a ningú més a la vida. Cal treure-la de la societat perquè és un perill. Hagués seguit fent mal. Els psicòpates han d'estar tancats i lluny de la societat, on no puguin fer mal a ningú».

El jurat popular va descartar l'acarnissament o que Quezada colpegés el nen amb el pal d'una destral i el deixés atordit fins asfixiar-lo, com mantenia l'acusació particular, i va descartar l'atenuant de confessió que apreciava la defensa, que per la seva part va sol·licitar les penes mínimes en tots els casos.