El líder laborista britànic, Jeremy Corbyn, va treure importància a les suposades discrepàncies internes en el seu partit i va mantenir l'ambigüitat sobre la seva postura davant el Brexit, tema dominant a la segona jornada del congrés anual del grup a Brighton (sud del país). El veterà polític, de 70 anys, va ser preguntat per l'anunci que Andrew Fisher, el responsable de política del partit i un dels seus més propers col·laboradors, deixarà aquest lloc a finals d'any, adduint motius familiars.

El dominical The Sunday Times va assegurar que el motiu real de la renúncia de Fisher és la seva convicció que Corbyn no pot guanyar les properes eleccions i que l'oficina del líder del laborisme «no té professionalitat, competència i decència humana».

Traient importància a l'assumpte, el dirigent laborista va admetre que el seu ajudant havia expressat «preocupació» sobre la direcció del partit, tot i que va afegir que era un tema que ja havien tractat «extensament».

Els inicis del congrés d'aquest any van quedar també esquitxats per l'intent del grup d'esquerres afí a Corbyn Momentum d'enderrocar Tom Watson, el «número dos» del laborisme, presentant una moció el passat divendres davant el Consell Executiu Nacional per tal d'abolir aquest càrrec. Encara que Corbyn va paralitzar la votació i va assegurar que desconeixia l'existència d'aquesta «moció en particular», el pas va generar una infinitat de crítiques de diputats laboristes que van opinar que contravenia els valors del grup.

Per part seva, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va afirmar que està convençut que el Regne Unit finalment sortirà de la UE i va advertir que, si hi ha Brexit sense acord, a Irlanda hi haurà una frontera «dura». En aquest sentit, va criticar els diputats britànics que «han oblidat la història» en referència a l'Acord del Divendres Sant que va posar fi a dècades de violència a Irlanda del Nord.