L'Autoritat d'Aviació Civil del Regne Unit (CAA, en anglès) i el Govern britànic començaran aquest dilluns a repatriar els turistes que es troben a diverses ciutats del món, entre elles onze a Espanya, després del col·lapse de l'operador turístic Thomas Cook.

El grup de viatges britànic va entrar en suspensió de pagaments després de fracassar els intents per rescatar-la en exigir als bancs - entre ells l'RBS i el Lloyds - fons addicionals de 200 milions de lliures (uns 227 milions d'euros) per afrontar els mesos d'hivern.

La CAA ja va començar els preparatius per a la repatriació més gran de turistes britànics des de la Segona Guerra mundial - uns 150.000 -.

En el cas d'Espanya, es farà de les ciutats d'Alacant, Almeria, Girona, Reus (Baix Camp), Eivissa, Menorca, Palma, Fuerteventura, Gran Canària, Lanzarote i Tenerife, segons l'aviació civil.

Els majors destins corresponen a Grècia, amb Corfú, Irakleion, Kalamata, Kavala, Kefalonia, Kos, Mykonos, Mytelene, Preveza, Rodas, Santorini, Skiathos i Zahkynthos.

Els altres destins són Bourgas i Varna (Bulgària), Split i Dubrovnik (Croàcia), Varador, Holguín i Cayo Coco (Cuba), Làrnaca i Paphos (Xipre), Punta Cana (República Dominicana), Hurghada i Marsa Alam (Egipte), Nàpols (Itàlia), Montego Bay (Jamaica), Malta, Cancún (Mèxic), Marràqueix (Marroc).

També Faro (Portugal), Enfidha (Túnez); les ciutats turques d'Antalya, Bodrum, Dalaman i Izmir, i les nord-americanes de Las Vegas, Los Angeles, Nova York, Orlando i San Francisco.

El grup va entrar en suspensió de pagaments en no prosperar aquest diumenge les negociacions d'emergència amb el seu principal accionista, el conglomerat xinès Fosun, després que els bancs exigissin un fons addicional de 227 milions d'euros.