Més Madrid, el partit liderat per Manuela Carmena i Íñigo Errejón per concórrer a les eleccions municipals, va decidir ahir presentar-se també a les properes generals, previstes per al 10 de novembre. Així ho van decidir, per majoria abrumadora, prop de 500 militants convocats a una primera assemblea per decidir com actuaran de cara als propers comicis, que continuarà dimecres amb una cita «més àmplia» on es podrà tractar la qüestió dels noms.

Dimecres es determinarà qui encapçala el cartell electoral, segons van explicar fonts de la formació, si bé la regidora de l'Ajuntament de Madrid Inés Sabanés va explicar que «majoritàriament s'entén que qui millor pot expressar el sentiment d'aquesta candidatura és Íñigo Errejón». La designació d'Errejón com a candidat implicaria la seva renúncia a continuar com a portaveu de Més Madrid a l'Assemblea autonòmica, càrrec que ostenta en l'actualitat.

Tampoc es van donar més detalls respecte a l'abast territorial que tindrà la candidatura de Més Madrid, partit que fins ara ha circumscrit la seva activitat a l'àmbit de la Comunitat de Madrid.

La regidora de l'Ajuntament de Madrid va explicar que la plataforma obre una reflexió que busca «combatre» l'abstenció i «sumar, no dividir ni restar». Segons l'anàlisi de Sabanés, la repetició electoral «podria donar el govern a les dretes del país», i entenen que han de fer un pas. «Venim a cobrir els espais d'abstenció, que són el principal risc ara mateix», va indicar.

El regidor de Més Móstoles Gabriel Ortega va assenyalar que la reflexió s'ha obert «per la demanda de la gent de base, militants, regidors, diputats i càrrecs públics per poder deliberar col·lectivament i prendre una posició clara» després que «les principals forces progressistes no hagin canalitzat el mandat de les urnes a les darreres eleccions».