La Guàrdia Civil ha detingut cinc persones vinculades a l'empresa Magrudis, entre ells al gerent i als seus dos fills, després dels registres ordenats pel jutjat d'instrucció 10 de Sevilla, que investiga el brot de listeriosi detectat a l'agost.

Segons han informat a Efe fonts de la investigació, tres d'ells estan ja declarant en dependències de la Guàrdia Civil i els altres dos ho faran després de presenciar els registres que queden pendents.

Tres dels cinc detinguts són el gerent de l'empresa, José Antonio Marín, i els seus dos fills, un d'ells l'administrador i soci únic, Sandro José Marín Rodríguez, segons les fonts.

Aquest últim està present en els registres d'immobles ordenats per la jutgessa Pilar Ordóñez, que assisteix també amb del secretari judicial.

Segons ha pogut comprovar Efe, Marín Rodríguez es troba des de passades les 12:15 hores a la nau industrial de Magrudis a Sevilla, a la qual ha arribat flanquejat per diversos agents de la Guàrdia Civil, que està realitzant registres per ordre del jutjat 10 de Sevilla.

A primera hora del matí, la titular d'aquest jutjat, que investiga la causa oberta contra Magrudis com a presumpta responsable del brot de listeriosi decretat el passat 15 d'agost, ha ordenat el registre de diversos immobles propietat de l'empresa, entre elles la nau industrial, situada al Polígon el Pi.

En aquesta nau es troben des de primeres hores agents de la Unitat Central Operativa del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil, encarregats de medi ambient i consum, i davant de les portes hi ha una gran expectació mediàtica, amb més d'una dotzena de càmeres de televisió així com fotògrafs i redactors.

La nau es troba precintada i al voltant de les 12:15 hores ha arribat l'administrador únic -amb una altra persona de l'empresa- envoltat de més d'una dotzena d'agents i ha romàs dins de la mateixa durant més d'una hora, segons ha pogut presenciar Efe.