La Guàrdia Civil va detenir cinc persones vinculades a l'empresa Magrudis, entre ells el gerent i els seus dos fills, després dels escorcolls de diverses hores realitzats per ordre del jutjat d'instrucció 10 de Sevilla, que investiga el brot de listeriosi detectat a l'agost. Dos dels arrestats, les identitats dels quals no es coneixien a l'hora de tancar aquesta edició, van quedar en llibertat.

Tres dels cinc detinguts són el gerent de l'empresa, José Antonio Marín, i els seus dos fills, un d'ells l'administrador i soci únic, Sandro José Marín Rodríguez. La jutge, que va estar present en els escorcolls assistida pel secretari judicial, va ordenar actuacions a diversos immobles propietat de Magrudis.

Marín Rodríguez i un altre responsable de l'empresa van entrar cap a les dotze del matí al costat de diversos agents a la nau industrial de Magrudis a Sevilla, un lloc que van abandonar dues hores després per a ser traslladats a dependències policials. En aquesta nau es van produir escorcolls per part d'agents de la Unitat Central Operativa del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil, encarregats de medi ambient i consum.

Després de conèixer aquests fets, el Govern andalús, per boca del conseller de la Presidència i portaveu de la Junta, Elías Bendodo, va anunciar la presentació d'una querella contra Magrudis i va oferir «tota la col·laboració» de l'executiu amb la Justícia i les forces de seguretat.

«No ens tremolarà el pols i arribarem al final amb totes les conseqüències perquè no volem que això torni a passar», va afegir Bendodo, que va recordar que la Junta va presentar en el seu moment dues denúncies davant la Fiscalia i va defensar que «serà la Justícia la que dirimeixi les responsabilitats penals». PSOE i Adelante Andalucía van aprofitar l'ocasió per demanar el cessament del conseller de Salut i Famílies, Jesús Aguirre.