El Parlament britànic va votar en contra del recés sol·licitat pel Govern del primer ministre, Boris Johnson, per celebrar la setmana que ve a Manchester el congrés anual del Partit Conservador. Els diputats van decidir per 306 vots davant de 289 no interrompre les seves activitats, després de reprendre-les dimecres, un dia després que el Tribunal Suprem declarés «il·legal» la suspensió de les sessions parlamentàries decretada pel cap de l'Executiu.

El rebuig al recés de tres dies laborables vol dir que la formació governant farà el seu congrés entre el 29 de setembre i el 2 d'octubre amb el Parlament en marxa, la qual cosa implica que alguns diputats podrien haver de tornar a Londres per votar a les Cambres.

Per part seva, el primer ministre britànic, Boris Johnson, va defensar davant els parlamentaris del seu partit la utilització del terme «llei de rendició» per referir-se a la norma que l'obliga a demanar una pròrroga a Brussel·les per evitar un Brexit sense acord, després de les crítiques rebudes de parlamentaris laboristes i d'alguns conservadors per la forma en què va tractar el tema a la Cambra dels Comuns.

Paral·lelament, el líder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, va demanar a Johnson que es disculpi pel seu comportament «vergonyós» i el va acusar d'atiar les «divisions» com a tàctica política. Corbyn va criticar el «censurable» llenguatge abusiu utilitzat pel líder conservador.