La jutge del Jutjat d'Instrucció número 10 de Sevilla, Pilar Ordóñez, que investiga la causa pel brot de listeriosi produït aquest estiu, va ordenar el bloqueig d'onze comptes bancaris i la confiscació de sis automòbils relacionats amb Magrudis -empresa que va comercialitzar la carn entatxonada que ha donat positiu per listèria.

Facua, associació de consumidors present a la causa com a acusació particular, va informar que s'han bloquejat els saldos de cinc comptes a nom de l'administrador únic de Magrudis, Sandro Marín, de dos comptes del seu germà, Mario Marín, així com de dos de Magrudis SLU i de dos d'Elaborados Cárnicos Mario SLU. En relació amb els vehicles, es va produir la confiscació d'un comercial i quatre turismes a nom de Magrudis i un a nom de Sandro Marín.

Cal destacar, segons Facua, que el gerent i «administrador de fet» de les dues empreses, José Antonio Marín, no només no té cap immoble de la seva propietat a tot Espanya, sinó que de la investigació policial es dedueix que tampoc comptes bancaris ni vehicles al seu nom.

D'altra banda, la representació legal d'una dona que va perdre el seu nadó per un avortament el passat 1 d'abril a causa de la listeriosi ha iniciat els tràmits per presentar una querella contra Magrudis per un delicte de lesions al fetus amb resultat d'avortament, així com un delicte de lesions per imprudència greu i un altre contra la salut pública. L'advocat de l'afectada ha iniciat els tràmits després d'haver obtingut l'informe de biòpsia del fetus de la Unitat d'Anatomia Patològica de l'hospital Virgen del Rocío.