Canons d'aigua tintada de blau per identificar els manifestants, gas lacrimogen, esprai de pebre, càrregues policials i detencions van marcar la jornada a Hong Kong, on es van tornar a registrar enfrontaments entre policies i manifestants prodemocràtics en una protesta no autoritzada. Per part de la policia, el gas lacrimogen i les pilotes de goma van volar cap al bàndol dels manifestants, alguns dels quals van respondre amb còctels Molotov i maons i cremant barricades, en un aparent intent per alentir l'avanç dels agents.

Tot això a 48 hores de la celebració del 70è aniversari del naixement de la República Popular de la Xina, pel qual el règim comunista vol fer una gran festa i amb prou feines 14 hores després d'enfrontaments similars en una altra protesta autoritzada dissabte amb motiu del cinquè aniversari de la fi de la Revolució dels Paraigües, en la qual el moviment prodemocràtic també buscava el sufragi universal.

La manifestació d'ahir per commemorar el Dia Mundial contra la Tirania va començar a dos quarts de tres hora local i menys de dues hores després els agents ja havien tret al carrer el material antiavalots. Els policies van efectuar escorcolls entre les desenes de milers de manifestants que van sortir al carrer amb el tradicional vestit de color negre del moviment prodemocràtic. També van tancar una església a Wan Chai que havia servit de refugi per als manifestants que fugien de les càrregues policials i els agents van escorcollar els que van intentar entrar.

La majoria de les botigues a la zona cèntrica de Causeway Bay van romandre amb la persiana abaixada en previsió d'enfrontaments entre ambdós bàndols, que van provocar que un nombre indeterminat de persones fossin arrestades. Així mateix, alguns manifestants violents van atacar diverses estacions de metro, arribant fins i tot a llançar còctels Molotov dins de la cèntrica parada de Wan Chai, i van destruir diversos cartells de commemoració de l'aniversari.

Els convocants de la protesta d'ahir, il·legal en no comptar amb aprovació, ni tan sols van sol·licitar permís, ja que van argumentar que la no autorització d'altres marxes prodemocràtiques tampoc havia aconseguit dissuadir la gent de sortir al carrer. Altres ciutats, entre elles Taipei, es van sumar a la protesta contra la tirania, en el dissetè cap de setmana consecutiu de manifestacions.