El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Castro Urdiales (Cantàbria) va acordar com a mesura cautelar la presó provisional comunicada i sense fiança per a la dona detinguda pel crani trobat dins d'una caixa. El crani, que no té cap resta de teixit, està sent analitzat pel servei de Criminalística de la Guàrdia Civil, que intenta esbrinar si es correspon amb el de Jesús Maria B.R. Segons Antena 3, el crani havia estat cuit en aigua i estava embolicat en paper d'alumini perquè no fes olor.

Agents de l'Equip d'Inspeccions Oculars de la Guàrdia Civil van escorcollar l'habitatge de l'arrestada. Els agents van intentar recollir proves de la possible participació de María del Carmen M.G. en la desaparició de la seva parella el passat mes d'abril.

La dona va lliurar una caixa a la seva veïna que contenia, segons li va dir, joguines eròtiques que no volia que trobés la Guàrdia Civil si escorcollava la casa després de la denúncia de la desaparició de la seva parella. No obstant això, la caixa contenia un crani, que la veïna ha descobert ara.

La detinguda va denunciar la desaparició de la seva parella un mes després de produir-se, i va insistir que era voluntària: «Ha marxat de casa perquè ja no m'estimava». En el moment de l'arrest, María del Carmen va assegurar que «algú va deixar la caixa a la porta de casa. La vaig guardar perquè era l'únic record que tenia d'ell».

Els veïns de la parella consideren que la troballa del crani s'assembla al «guió d'una pel·lícula de terror o de venjances».