L'Agència de Protecció de Dades ha imposat a la cadena de supermercats Eroski una multa de 150.000 euros per la difusió l'abril de 2018 d'un vídeo que mostrava a l'expresidenta regional Cristina Cifuentes al costat d'un vigilant de seguretat després de sostreure presumptament unes cremes.

Així consta en una resolució, en la qual s'imposa l'esmentada multa a la cadena de distribució per vulnerar l'article 9 de la Llei Orgànica de Protecció de Dades de caràcter personal (LOPD).

El vídeo que mostrava el furt i que va ser gravat el 2011 va ser el detonant de la dimissió l'abril de 2018 de Cifuentes, una decisió en la qual també va influir la seva imputació en el cas del màster.

La directora de l'AEPD va acordar el 25 d'abril de 2018 iniciar les presents actuacions d'investigació en relació amb la publicació aquest mateix dia, "en diferents mitjans de comunicació, d'imatges procedents de les gravacions registrades pel sistema de videovigilància instal·lat en un establiment comercial de la cadena de supermercats Eroski ".

L'Agència de Protecció de Dades subratlla que "diversos elements se sumen a les faltes de les mesures de seguretat cobrant especial rellevància la falta de mesures pel que fa al tractament de dades plasmada en un document de seguretat i el coneixement i assignació de claus d'usuari establertes ".

La resolució acorda imposar a l'entitat Cecosa Hipermercats, SL, una multa de 100.000 euros per una infracció de l'article 9 de la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal (LOPD), "en relació amb els articles 88.1, 89, 91, 93 i 99 ", tipificada com a greu.

Així mateix, resol imposar a la mateixa entitat "una multa de 50.000 euros per una infracció de l'article 4.1 de la LOPD, tipificada com a greu".