El Govern britànic està disposat a complir la llei i sol·licitar una extensió de la data de sortida de la Unió Europea si abans del 19 d'octubre no aconsegueix un acord amb Brussel·les, però l'oposició tem que tingui alguna maniobra prevista per evitar retardar la data de sortida de la UE hi hagi o no pacte.

Segons els documents remesos per l'Executiu de Johnson al Tribunal de Sessions d'Edimburg, el Govern es compromet, en línia amb la legislació, a demanar per carta a Brussel·les una pròrroga que eviti un trencament abrupte el proper 31 d'octubre. Aquest va ser l'argument en què el gabinet de Johnson va basar la seva defensa durant la vista per valorar les conseqüències legals que podria assumir el primer ministre si forcés un divorci abrupte, el que podria incloure la imposició d'una multa i fins i tot una possible pena de presó.

El cas, sobre el qual el jutge Lord Pentland es pronunciarà dilluns que ve, està motivat per la demanda que han presentat la parlamentària del Partit Nacionalista Escocès (SNP) Joanna Cherry, l'empresari Vince Dale i el representant de l'associació antibrexit The Good Law Project Jolyon Maugham. Els demandants temen que, malgrat haver assegurat que es respectarà la llei, el Govern busqui algun subterfugi que li permeti, al mateix temps que sol·licita la pròrroga, evitar que aquesta es dugui a terme i poder així forçar la retirada del bloc comunitari.

Una font de Downing Street, el despatx oficial del primer ministre britànic, va confirmar que el Govern complirà la norma, tot i que va reiterar que el Brexit es produirà el 31 d'octubre, tal com està previst.