La Guàrdia Civil de Trànsit va denunciar una dona de 36 anys que va accedir a l'autopista AP-9, al seu pas per la ciutat de Pontevedra, circulant amb un patinet elèctric. La conductora del patinet va al·legar que es va «desorientar» i per això va entrar per error a l'autopista, segons va explicar el tinent Juan José López Castro, del subsector de Trànsit de Pontevedra.

La dona va entrar a l'autopista per la incorporació de Lourido (Poio) i, quan ja era a la via d'alta capacitat i va ser conscient del seu error, va travessar la mitjana. «Va optar per seguir pel lloc més proper», va assenyalar López Castro, de manera que en lloc de sortir de la via va seguir circulant per ella durant uns dos quilòmetres.

Trànsit va tenir coneixement de la presència de la dona a l'autopista per l'avís de diversos testimonis i per una patrulla motoritzada que es trobava als voltants, que, després de ser alertada, va aconseguir interceptar ràpidament la dona.

La dona va donar negatiu en la prova d'alcoholèmia i serà denunciada per la via administrativa, però, tal com recull la legislació, pel fet que circulava sobre un patinet elèctric serà sancionada amb només 100 euros en ser considerada com a vianant i no com a conductora. Aquesta acció, segons va recordar el tinent López, podria haver acabat a la via penal «si hi hagués hagut algun risc en concret contra un altre conductor o usuari». Trànsit ha apel·lat a la "oportunitat pedagògica" que se'ls brinda la situació generada per recordar que els patinets elèctrics, considerats vehicles de mobilitat personal, estan concebuts per a vies urbanes i el seu ús no està permès per vies interurbanes o d'alta capacitat.