El president de l'Equador, Lenin Moreno, va tornar a Quito des de Guayaquil, on es va traslladar dilluns al costat del seu Govern, per seguir des d'allà la vaga nacional que sindicats i indígenes van convocar en el marc de les protestes contra la reforma econòmica de l'Executiu. La ministra d'Interior, Maria Paula Romo, va explicar que el motiu del trasllat és que a Quito, epicentre de les protestes, és on el Govern creu que «hi ha un major risc que hi hagi incidents».

Romo va valorar que al matí hora local es va celebrar «una marxa de treballadors» a Quito «sense que s'hagi presentat cap incident». No obstant això, aquesta informació contrasta amb la proporcionada per la premsa equatoriana, segons la qual els centenars de manifestants que van participar en la mobilització sindical rumb a la plaça del Teatre, al centre històric, van ser frenats per la Policia amb gasos lacrimògens.

La marxa indígena es va iniciar hores després amb milers de persones que volien arribar igualment al centre històric de Quito, que va romandre protegit per policies i militars després dels atacs perpetrats en dies anteriors contra l'Assemblea Nacional i la Contraloria. Allà es troba també el Palau de Carondelet, seu del Govern equatorià.

Correa s'ofereix

L'expresident equatorià Rafael Correa va instar l'actual mandatari a convocar eleccions anticipades davant les protestes ciutadanes contra les seves mesures econòmiques i es va oferir a ser candidat, tot i que creu que no el «deixaran» participar.