Pedro Sánchez creu possible formar Govern al desembre, i per aconseguir-ho es planteja no tancar el Congrés per Nadal i posar en marxa un pla per acabar amb el bloqueig polític. Sánchez presentarà diumenge en un acte del PSOE a Alcorcón aquest pla, que no va ser pres massa seriosament per la resta de partits, que el veuen com un nou acte de propaganda del líder socialista.

Segons va explicar el president del Govern en funcions a Telecinco, el projecte «per vèncer el bloqueig i per avançar» inclourà, a més d'un nou Executiu no més enllà de desembre, que gener sigui hàbil perquè les Corts comencin a treballar i presentar, a principis d'any, el sostre de despesa per aprovar els pressupostos al primer trimestre.

«Diumenge presentaré dates, continguts, polítiques i governabilitat perquè els espanyols no només sàpiguen que amb el seu vot desbloquejaran la situació política a Espanya, sinó que tindran un govern que funcioni», va assegurar.

Des del PP, Pablo Casado va qualificar de «broma de mal gust» aquest pla de desbloqueig quan, segons el seu parer, ha estat Sánchez qui «ha bloquejat Espanya durant quatre mesos».

El líder de Cs, Albert Rivera, que ha obert la porta a desbloquejar la situació tot i el veto a Sánchez de la passada legislatura, va demanar al PSOE una «rectificació nítida» dels seus acords amb els separatistes a Catalunya i Navarra com a condició per facilitar un Govern després de les eleccions.