Líders indígenes mantenen policies i diversos periodistes retinguts a Quito per exigir la fi de la repressió policial de les protestes que van començar fa una setmana contra la reforma econòmica anunciada pel president equatorià, Lenin Moreno. En un acte a la Casa de la Cultura de la capital es va mostrar els vuit agents -set homes i una dona- i se'ls va demanar que es comuniquessin amb els seus superiors perquè es deixi de reprimir els manifestants. A més, els líders indígenes presents van assegurar que també hi ha 40 militars retinguts a Saquisilí.

El president de la Confederació de Nacionalitats Indígenes de l'Equador (Conaie), Jaime Vargas, va exigir a les autoritats equatorianes l'entrega dels indígenes morts en les protestes. Segons la Defensoria del Poble, almenys cinc persones han mort en aquesta setmana de protestes, tot i que el Govern no ha confirmat aquest balanç de víctimes.

Per part seva, el secretari general de la presidència de l'Equador, José Augusto Briones, va qualificar de «segrest» la retenció d'agents de la policia. «Vuit policies han estat retinguts i a 27 periodistes de diferents mitjans de comunicació no se'ls ha permès sortir de la Casa del Cultura», va dir l'alt funcionari. «En nom del Govern Nacional demanem que qualsevol procés de diàleg es faci en el marc de la pau, i per a això l'alliberament dels policies i periodistes és una condició fonamental», va afegir Briones.

Mort d'un dirigent indígena

La retenció dels agents de l'ordre es va produir un dia després d'una multitudinària marxa dels indígenes i en una jornada en què la Confederació de Nacionalitats Indígenes es declarés «de dol» per la mort d'un dirigent en les protestes, informació corroborada per la Defensoria del Poble.