12 de octubre de 2019
12.10.2019
Diari de Girona

Guàrdies civils denuncien assetjament als seus fills en una escola de Navarra

Pintades a fora del col·legi contràries a la celebració del Dia de la Hispanitat exigeixen al cos que marxi de l'autonomia

12.10.2019 | 00:10
Guàrdies civils denuncien assetjament als seus fills en una escola de Navarra

L'Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) va denunciar un cas d'«assetjament» als seus fills al col·legi de la localitat navarresa de Bera, on han aparegut diverses pintades amb motiu de la celebració del Dia de la Hispanitat. «Una vegada més són els menors els que han de suportar la intransigència i l'odi dels que es creuen en possessió de la veritat i amos d'una terra que no és d'ells, perquè és de tots els que l'habiten», va afirmar l'associació.

En les pintades en euskera a la paret exterior del col·legi, l'associació assegura que es pot llegir: «El dotze d'octubre no hi ha res a celebrar. Fora d'aquí. Tots vosaltres, fora d'aquí». L'associació entén que en les pintades s'al·ludeix a la celebració de la festa de la patrona de l'institut armat, la Verge del Pilar, «perquè els seus actes són repetitius perquè saben que mai han tingut conseqüències i que sempre han quedat impunes».    "No ho fan de forma aleatòria, saben on poden fer més mal, per això trien el col·legi dels nostres fills", assegura l'associació, que confia que, "com a mínim el Defensor del Menor sí estudiï els casos d'assetjament als quals s'estan enfrontant els fills dels guàrdies civils en moltes localitats de Navarra, Euskadi i Catalunya ".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook