Un pederasta britànic de 33 anys, empresonat per haver comès incomptables crims d'abús sexual contra menors a Malàisia, va aparèixer mort a punyalades a la seva cel·la en una presó de York (Anglaterra). Richard Huckle va arribar a abusar de més de 200 nens i es feia passar per treballador voluntari per entabanar els petits. El 2016, va ser condemnat a 22 cadenes perpètues després de declarar-se culpable de 71 càrrecs d'abús sexual contra petits d'entre sis mesos i 12 anys, entre 2006 i 2014.

Pel que sembla, el pederasta va ser agredit a la cel·la el passat diumenge a la presó de Full Sutton durant un incident que els agents consideren «sospitós».

Durant el procés judicial que va culminar amb el seu empresonament el 2016, es van trobar a l'ordinador de Huckle més de 20.000 fotografies i vídeos en què se'l veia cometent els abusos, un contingut que va compartir amb altres pederastes de tot el món mitjançant la «internet fosca».

Els investigadors van detectar que en el moment de la detenció, el 2014, Huckle, que va treballar com a fotògraf autònom, estava elaborant un «manual del pedòfil» que pensava divulgar en línia.

Al final del procés judicial, el jutge Peter Rook va afirmar que la sentència de Huckle era un reflex de «l'abominació pública» que va suposar la seva «campanya» de violacions. «És molt estrany que un jutge hagi de sentenciar ofenses sexuals comeses per una sola persona d'aquesta magnitud», va apuntar el magistrat.