Desenes de milers d'efectius van continuar amb les tasques de recerca i rescat de supervivents al Japó després del pas del poderós tifó Hagibis, que ha causat ja més de mig centenar de morts i importants inundacions al país. Les primeres 72 hores són decisives quan es tracta de salvar vides, va recordar el ministre japonès de Defensa, Taro Kono, en una reunió d'emergència. Més de 110.000 efectius de la policia, bombers, guardacostes i Forces d'Autodefensa (exèrcit) van participar en les operacions, per a les quals es van desplegar 100 helicòpters, va dir el Govern.

Les tasques de salvament es van veure dificultades per la pluja que va caure durant tot el dia a les zones més afectades. Les autoritats van demanar extremar la precaució per l'augment del risc en aquestes circumstàncies de despreniments de terra (que ja està tova per les precipitacions rècord del tifó) i inundacions, i van instar la població a mantenir-se allunyada de llocs potencialment perillosos com rius i vessants muntanyoses.

Almenys 56 persones han mort pel pas del tifó pel centre, est i nord-est del país durant el cap de setmana, prop de la meitat a les prefectures de Fukushima i Miyagi. A més, una desena de persones estaven desaparegudes a l'hora de tancar aquesta edició.