L'Audiència de València ha ordenat la reobertura de la investigació sobre els Grans Premis de Fórmula 1 a la capital valenciana, en apreciar indicis que l'expresident Francisco Camps va poder cometre prevaricació en relació amb un dels fets del sumari. En concret, s'haurà d'investigar si l'ordre de signar un contracte pel qual la Generalitat es convertia en avalador dels organitzadors de l'esdeveniment va ser decidida aparentment «sense seguir cap procediment administratiu», segons l'acte de la secció segona de l'Audiència.

Es revoca així parcialment l'arxiu provisional de la causa referida a l'organització dels grans premis de Fórmula 1 a València entre 2008 i 2012 en què només quedava com a investigat Camps, i ha acordat la reobertura de la investigació judicial, encara que només en relació amb la decisió del Consell d'esdevenir avalador dels organitzadors de l'esdeveniment.

Omissió del procediment

En la signatura d'aquest contracte, en virtut del qual la Generalitat va substituir com a avalista Bancaixa, «podria existir una omissió absoluta del procediment legalment establert», afegeix l'acte, afegint que «cal atribuir, vist el contingut de la informació que ofereixen les diligències practicades, participació rellevant en tal decisió al senyor Camps». També s'assegura que «no s'ha explicat de forma adequada la necessitat i justificació per la qual Bancaixa estava interessada en què cessés la seva consolidació».