El vicepresident dels EUA, Mike Pence, viatjarà a Ankara en les properes hores per negociar amb el Govern turc un alto el foc que posi fi a les operacions militars d'aquest país contra els kurds al nord de Síria, va anunciar un alt funcionari nord-americà. «Serà en les properes 24 hores, només puc dir-los que serà molt aviat», va assenyalar aquest alt funcionari, que va demanar l'anonimat i va fer declaracions a un reduït grup de periodistes.

La font va rebutjar detallar si Pence arribarà a reunir-se amb el president turc, Recep Tayyip Erdogan, i es va limitar a dir que l'objectiu del viatge és negociar un alto el foc i mostrar al Govern turc que els EUA «estna molestos» amb la seva ofensiva al nord de Síria. Segons l'esmentat funcionari, el president nord-americà, Donald Trump, va parlar dilluns per telèfon amb Erdogan i amb el comandant de les Forces de Síria Democràtica (FSD), Mazlum Abdi, l'organització del qual és la principal aliança armada liderada pels kurdo-sirians, per transmetre'ls el seu objectiu d'aconseguir un alto el foc.

Per altra banda, l'arribada de tropes del règim de Damasc a zones properes a les que vol ocupar Turquia al nord-est de Síria no ha posat fi, de moment, a l'avanç turc, si bé obre molts interrogants sobre el futur de l'ofensiva i amplia l'escenari de combats fins Manbech, a l'oest de l'Eufrates. Va ser precisament a prop de Manbech, territori sota control de les milícies kurdo-sirianes unitats de protecció del Poble (YPG), on van morir dos soldats turcs a causa d'un atac amb morters en què van quedar ferits altres set militars.