La Fiscalia Anticorrupció va demanar al jutge del cas Tàndem, Manuel García Castellón, que celebri una vista en què demanarà la pròrroga de la presó de l'excomissari José Villarejo, atès que en els propers dies es compliran dos anys des que va ingressar a la presó provisional. Villarejo va ingressar el 5 de novembre de 2017 a la presó de manera preventiva, de manera que aquesta mesura cautelar ha de ser ara revisada i es pot prorrogar dos anys com a màxim, segons l'article 504 de la Llei d'Enjudiciament Criminal, que fixa els límits màxims de la privació de llibertat provisional.

L'excomissari, investigat per l'Audiència Nacional per les seves tasques d'espionatge usant informació confidencial que obtenia gràcies a la seva condició de policia, ha comparegut ja diverses vegades per aquesta causa, l'última el passat 3 d'octubre, quan es va negar a declarar per una de les seves peces al·legant que no havia tingut accés a tot el sumari.

Ho va fer per videoconferència des de la presó d'Estremera (Madrid) i en el marc de la peça Land, sobre el suposat encàrrec de Susana García-Cereceda per espiar la seva germana Yolanda i la vídua del seu pare, Silvia Gómez Cuétara, dins de la disputa per l'herència del fundador de la urbanització de luxe La Finca.

Fa uns dies, el seu advocat, Antonio José García Cabrera, va demanar al magistrat que cités de nou a declarar el seu defensat per una altra peça, l'anomenada Pintor, sobre un encàrrec a Villarejo per part del marit de la presentadora Ana Rosa Quintana, Juan Muñoz , i el seu germà per cobrar un deute.

Villarejo està imputat en les 18 peces amb què compta a dia d'avui el cas Tàndem, algunes d'elles encara sota secret, com la de les contractacions del BBVA a l'excomissari, la de l'operació Kitchen dissenyada el 2013 des d'Interior per espiar l'extresorer del PP Luis Bárcenas o què investiga la troballa d'un pendrive amb les dades del mòbil d'una assessora de Pablo Iglesias.

Va ingressar a la presó quan va esclatar l'operació Tàndem al novembre de 2017, igual que el seu soci Rafael Redondo i l'excomissari de l'aeroport de Barajas Carlos Salamanca. No obstant això, és l'únic dels tres que segueix a la presó, ja que Salamanca va sortir cinc mesos després amb mesures cautelars després que l'anterior jutge instructor del cas, Diego de Egea, decretés la seva llibertat. De Egea també va imposar una fiança a Redondo per sortir de la presó, primer d'1 milió d'euros i que després va rebaixar a 100.000.