L'Agència Tributària va realitzar una gran operació a tot l'estat contra el frau fiscal en el sector de la cirurgia estètica i la dermatologia. L'operació, anomenada Nassus, implica l'inici d'inspeccions a 90 societats i 70 persones físiques, fonamentalment metges especialistes, però també persones del seu entorn personal i familiar, mitjançant la personació de funcionaris de l'àrea d'Inspecció de l'Agència a 92 clíniques d'aquest sector. Els escorcolls es van fer a totes les comunitats, excepte les de règim foral, Navarra i Euskadi. A Catalunya es van fer16 entrades i escorcolls a locals que bàsicament cobraven les costoses operacions estètiques en metàl·lic.

El dispositiu desplegat també va afectar locals situats a Andalusia (12), Aragó (4), Astúries (2), Balears (3), Canàries (6), Cantàbria (1), Castella-la Manxa (4), Castella i Lleó (3), Extremadura (1), Galícia (10), Madrid (11), Múrcia (3), la Rioja (1) i Comunitat Valenciana (15).

L'operació va ser coordinada pel Departament d'Inspecció Financera i Tributària, comptant amb la participació de 370 funcionaris de l'àrea d'Inspecció, incloent personal de les Unitats d'Auditoria Informàtica, les UAI, així com el suport d'agents policials i de 79 funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària. L'operació iniciada ara, i que continuarà en els propers mesos, sorgeix d'una anàlisi detallada dels resultats d'una sèrie de comprovacions realitzades en els últims anys a diferents punts del territori a societats i professionals.