La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva, va instar els EUA i la Xina a avançar cap a la «pau comercial», i no només una «treva», després del recent acord parcial entre Washington i Pequín per rebaixar l'escalada en les seves continuades imposicions d'aranzels. En la seva primera roda de premsa al capdavant de l'FMI a l'assemblea anual del Fons, Georgieva va destacar que allò important, però, és que s'aconsegueixi una «pau comercial», i no es «quedi en una treva».

«Hem de tornar al comerç com un motor de creixement. I no estem buscant un petit impuls, volem una acceleració», va afegir la búlgara, que va substituir a començaments de mes la francesa Christine Lagarde al capdavant de l'organisme. La setmana passada, els Estats Units i la Xina van arribar a un acord parcial «significatiu» per rebaixar les tensions comercials que mantenen des de l'any passat.

Segons l'acord, els Estats Units van decidir suspendre el seu pla de pujar del 25 al 30% dels aranzels a les importacions xineses per valor de 250.000 milions de dòlars, mentre que la Xina es va comprometre a adquirir entre 40.000 i 50.000 milions de dòlars en productes agrícoles nord-americans a l'any, segons la Casa Blanca.

L'FMI va presentar aquesta setmana, en el marc de la seva reunió, les seves noves previsions globals, que va reduir de nou per la batalla comercial que lliuren els EUA i la Xina.