El president en funcions del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acusat aquest divendres al president de la Generalitat, de "banalitzar" i "frivolitzar" la violència a Catalunya, així com de "menysvalorar els efectes greus" que aquesta crisi pot tenir sobre l'economia i la convivència.

En roda de premsa després del Consell Europeu, Sánchez ha arremès contra el cap del Govern per la seva posició durant aquests dies de protestes i disturbis a Catalunya per la sentència del procés.

"El senyor Torra ha d'aspirar a governar al conjunt i no a una part", que "per cert", ha considerat, és "cada vegada més radical".

Després d'aquestes acusacions, Sánchez ha enviat un missatge a la societat catalana, que aquesta crisi se superarà i l'Estat de dret "aplicarà sempre la legislació per garantir la tranquil·litat, la seguretat i la convivència" a Catalunya.

Pedro Sánchez ha considerat que s'ha d'obrir una nova etapa a Catalunya. "Després de la sentència, convivència", ha dit el president en funcions, qui ha assegurat que el seu Govern estarà disposat, "com sempre", al diàleg amb la premissa de "respectar la legalitat".

Però ha insistit que Quim Torra ha d'entendre que la societat catalana està dividida i el primer que ha de fer és "reconèixer a aquesta altra part" que és majoritària i no vol la independència.

I ha defensat un acord entre aquesta Catalunya i l'altra, la separatista, que "pot tenir una majoria parlamentària però no té una majoria social".