Almenys vuit persones van morir i 49 presos es van fugar d'un penal durant els disturbis a la ciutat mexicana de Culiacán per l'arrest i posterior alliberament d'un dels fills de Joaquín el Chapo Guzmán, Ovidio Guzmán. «El total de morts són 8. Un civil, un agent de la Guàrdia Nacional. Un intern del penal i cinc agressors. A més, hi ha 16 ferits», va explicar el titular de la Secretaria de la Defensa Nacional (Sedena), Luis Cresencio Sandoval. A més, va puntualitzar que entre aquests ferits hi ha set soldats, dos policies municipals, un oficial de de la Guàrdia Nacional i un policia estatal.

En parlar de la fugida del penal de Aguaruto de Culiacán, el titular de Seguretat Pública de l'estat de Sinaloa, Cristóbal Castañeda, va explicar que va començar amb un «amotinament» i es va treure les armes a cinc guàrdies. «Continuem amb l'operatiu de recerca dels 49 presos», va destacar Castañeda.

Culiacán va viure una situació d'extrema violència durant diverses hores després de l'arrest per part d'un comando conformat per 30 militars i membres de la Guàrdia Nacional, i el seu posterior alliberament, d'Ovidio Guzmán. El succés a Culiacán ha deixat clar l'enorme control que té el Cartell de Sinaloa i les seves cèl·lules sobre la regió, que es considerava relativament pacificada en els últims mesos. Aquest control fins i tot va provocar que l'Exèrcit decidís deixar en llibertat el fill del Chapo per evitar un bany de sang. L'Exèrcit va admetre que es va precipitar amb l'arrest.