Els kurds van acusar Turquia d'incomplir l'alto el foc de cinc dies pactat dijous per Ankara i Washington per acabar amb les hostilitats al nord de Síria, que no va impedir la mort de diversos civils en aquesta zona al llarg del dia. «Turquia està violant l'acord del cessament d'hostilitats amb els seus atacs a la ciutat de Ras Al Ain», va afirmar Mustafa Bali, portaveu de les Forces de Síria Democràtica (FSD), aliança liderada pels kurds i que lluita ara contra els turcs al nord de Síria.

Ankara i Washington van arribar a un acord per a un alto el foc en vigor des de les deu de la nit de dijous i que preveu la retirada de les milícies kurdo-sirianes Unitats de Protecció del Poble (YPG), a les quals Ankara considera «terroristes», d'una «zona de seguretat» fronterera de 32 quilòmetres d'ample en les 120 hores posteriors a l'acord, és a dir, en uns 5 dies.

No obstant això, no va durar ni 24 hores. Des de la matinada, seMervan Qamishli, un portaveu militar de les FSD, els turcs van disparar artilleria contra la ciutat de Ras al Ain, una de les poblacions més afectades de la campanya militar.

Per altra banda, el president turc, Recep Tayyip Erdogan, es reunirà dimarts que ve amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin, per negociar la presència futura de l'Exèrcit turc al nord-est de Síria. Erdogan va avançar que no s'oposarà a la presència de les forces del règim del president sirià, Bashar al-Assad, a aquesta regió, sempre que es garanteixi l'absència de les milícies kurdo-sirianes.

Paral·lelament, el president dels EUA, Donald Trump, va anunciar que «alguns» països europeus estan disposats a repatriar els seus nacionals del grup gihadista Estat Islàmic (EI), el que podria suposar un canvi de rumb en la política adoptada a Europa.