El Govern britànic va admetre que l'ajornament parlamentari en la ratificació de l'Acord de Retirada de la Unió Europea ha augmentat la possibilitat que el Regne Unit abandoni el bloc sense acord, tot i que confia en una accelerada d'última hora per aconseguir els vots suficients. El gabinet del primer ministre, Boris Johnson, va assenyalar el Parlament britànic com el responsable de la paralització d'un procés que, reiteren, el mandatari vol culminar sigui com sigui el proper 31 d'octubre.

«Johnson va enviar la carta perquè el Parlament així ho requeria», va explicar l'assessor del primer ministre per a un Brexit sense acord, Michael Gove, abans d'avisar que no hi ha cap garantia que el Consell Europeu accepti l'extensió, quelcom que incrementa la incertesa sobre una sortida pactada.

Per part seva, els Vint-i-set han «pres nota» de la carta enviada pel primer ministre britànic per sol·licitar la pròrroga del Brexit fins al 31 de gener de 2020, però no van analitzar la qüestió a l'espera que el president del Consell, Donald Tusk, consulti amb les capitals, mentre continua el procés europeu de ratificació de l'acord. Així es va decidir en una reunió d'ambaixadors dels Vint-i-set prevista amb anterioritat per fer balanç del procés del Brexit i que va concloure en només 15 minuts. Els ambaixadors es van limitar a acordar que es desenvolupin els procediments escrits necessaris perquè continuï el procés de ratificació de l'acord negociat per Johnson amb Brussel·les.

Paral·lelament, el president del Partit per al Brexit i un dels líders del moviment a favor de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, Nigel Farage, va advocar per una extensió del termini de sortida que permeti la celebració de noves eleccions en lloc d'acceptar directament l'acord de retirada pactat entre Brussel·les i el primer ministre britànic. «Vull eleccions generals, i una ampliació del termini ens permetria celebrar-les», va afegir.