L'Audiència Provincial de Madrid ha condemnat a 96 anys de presó Pedro Luis Gallego, conegut com el «violador de l'ascensor», per tres delictes d'agressió sexual -dos d'ells continuada- i dos de detenció il·legal comesos entre finals de 2016 i 2017 prop de l'Hospital de la Paz de la capital. El límit màxim de compliment de la pena serà de 25 anys, va destacar en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Madrid, encara que a la sentència es determina que per aplicar-li beneficis penitenciaris es tindrà en compte la totalitat de la pena.

Gallego, de 59 anys, va cometre els crims després de sortir el 2013 de la presó, després d'haver estat condemnat en els noranta a 273 anys de reclusió per l'assassinat de Leticia Lebrato, de 17 anys, a Valladolid, i de Marta Obregón, de 19, a Burgos, a més de per altres divuit agressions sexuals.

En el judici, celebrat a principis de mes i en el qual la Fiscalia va demanar per a ell els 96 anys de presó als quals ha estat condemnat, Gallego es va confessar culpable i es va presentar com una víctima d'ell mateix: «Tinc un impuls que no puc controlar».

A la sentència es considera provat que, entre el 16 de desembre de 2016 i el 14 d'abril de 2017, Pedro Luis Gallego va assaltar de manera violenta quatre joves a punta de pistola amb el propòsit de violar-les, arribant fins i tot a raptar dues d'elles i portar-les a un domicili de Segòvia per agredir-les sexualment. Se li condemna per dos delictes continuats d'agressió sexual, un altre d'agressió sexual, dos delictes de detenció il·legal, dos d'intent de detenció il·legal, juntament amb dos delictes de lesions i dues de robatori amb violència.

La seva confessió al judici oral, juntament amb a les nombroses proves recollides, els informes d'ADN de les víctimes i els seus testimonis, han estat suficient per assolir el criteri condemnatori, segons el tribunal.