La jutge de l'Audiència Nacional María Tardón va citar a declarar per a demà Gonzalo Boye, advocat de Carles Puigdemont i que també va defensar el narcotraficant Sito Miñanco, com a imputat per un delicte de blanqueig de capitals procedents del narcotràfic. Boye Tusset haurà de comparèixer a les dotze del migdia de demà davant la titular del jutjat número 3 de l'Audiència, que l'investiga en el marc d'una peça separada per blanqueig derivada de la causa que se segueix contra el narcotraficant gallec José Ramón Prado Bugallo, Sito Miñanco, a qui Boye va deixar de representar fa més de dues setmanes.

Ahir es va posar en marxa una operació policial, coordinada per la Fiscalia Antidroga de l'Audiència i desenvolupada per agents de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la Policia, en la qual es van practicar diversos escorcolls, inclòs el del domicili i despatx de Boye. De moment la causa està secreta i no s'han ordenat detencions.

Sito Miñanco va ser arrestat al febrer de 2018 al costat d'una vintena de presumptes membres de la seva banda investigats per delictes de tràfic de drogues, blanqueig i pertinença a organització criminal d'extrema gravetat.

Les investigacions apuntaven que Miñanco liderava una important xarxa de narcotraficants des de 2016, mesos després que se li atorgués la semillibertat, el que li permetia dormir diàriament al Centre d'Inserció Social d'Algesires (Cadis). De fet, va ser arrestat quan sortia d'aquest centre.

Boye, per la seva banda, va ser condemnat el 1996 a 14 anys de presó al costat d'altres dos membres del Moviment d'Esquerra Revolucionària (MIR) xilè per col·laborar amb ETA en el segrest de l'industrial espanyol Emiliano Revilla, que es va allargar vuit mesos i que va finalitzar amb el seu alliberament després del pagament d'un rescat milionari.

Durant la seva reclusió a la presó es va llicenciar en Dret i va quedar en llibertat el desembre de 2002. Ha portat causes d'enaltiment del terrorisme com la del líder de Def con Dos, César Strawberry; o la del raper Josep Miquel Arenas, àlies Valtonyc, que va ser condemnat a tres anys de presó i que va fugir a Bèlgica per evitar-ne el compliment, on també es troba Carles Puigdemont, al qual Boye també defensa. En aquest sentit, un altre lletrat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, va assegurar que la defensa jurídica de l'expresident de la Generalitat «no està en perill».