El general Javier Iturriaga, responsable de la seguretat durant l'estat d'emergència decretat a Santiago, va establir ahir el tercer toc de queda a la capital xilena i la resta de la regió Metropolitana davant la persistència dels disturbis. «He arribat a la convicció que necessitem novament decretar el toc de queda», va afirmar el militar en una compareixença pública.

Segons el general Iturriaga, la jornada va començar amb relativa calma a la capital xilena, encara que amb el pas de les hores es van incrementar els episodis de violència. «Hem començat molt tranquils i poc a poc han començat a reunir-se grups de persones amb la clara intenció de causar danys i violència per justificar les seves demandes», va explicar el militar, que va assegurar que a la regió Metropolitana ahir es van produir 97 detencions.

El president de Xile, Sebastián Piñera, va assegurar que el país està lliurant «una guerra» contra els violents i manté en estat d'emergència, totalment o en algunes de les seves comunes, 11 de les 16 regions de Xile. Les protestes es van iniciar per la pujada del preu del bitllet de metro.